gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині удосконалюють наглядову діяльність в сфері охорони праці з урахуванням ризикоорієнтованого підходу

29 березня 2019

В продовження пілотного проекту щодо впровадження ризикоорієнтованого підходу у сфері охорони праці 28 березня 2019 року за підтримки Головного управління Держпраці у Харківській області відбувся семінар на тему: «Питання інспекторської діяльності з гігієни та безпеки праці (ГіБП) на основі управління ризиками».

Вперше в Україні семінар був призначений саме для керівників та фахівців Держпраці, які повинні знати нові підходи в галузі охорони праці на основі управління ризиками небезпек, та вимог міжнародних стандартів та Європейських директив з охорони праці.

Начальник ГУ Держпраці у Харківській області Володимир Рожанський у своєму виступі зазначив: «Ми дуже ретельно вивчаємо нові напрями у розвитку охорони праці. Ми навчаємо та самі навчаємось! Хочу всім побажати гарного та продуктивного семінару та впровадити отримані знання на робочих місцях на підприємствах». 

Цей захід продовжує впровадження пілотного проекту стосовно удосконалення наглядової діяльності в сфері охорони праці з урахуванням ризикоорієнтованого підходу, згідно з планом заходів щодо реалізації Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2018 року №989-р.

Навчання для слухачів провів міжнародний експерт, викладач і аудитор по стандартам ISO, професор МІМ-Київ, доктор технічних наук Віталій Цопа, якій розповів про методики ідентифікації та оцінки ризиків на виробництві та підприємствах.

Програма навчання розроблена на основі вимог Європейських директив, міжнародних стандартів, зокрема ISO 45001:2018, та кращих практик з управління ризиками в системах менеджменту ГіБП, а також практичного досвіду і впровадження систем гігієни і безпеки праці на основі управління ризиками на зарубіжних і вітчизняних підприємствах України.

Наприкінці всі слухачі отримали сертифікат учасника семінару від Академії управління ризиками в системах менеджменту редакції журналу «Охорони праці».