gov.ua Державні сайти України
Пошук

Волинь: на колегії проаналізовано роботу Управління за минулий рік та визначено пріоритети на 2019

28 березня 2019

Сьогодні, 28 березня відбулося засідання колегії Управління Держпраці у Волинській області, під час якого підсумовано роботу за минулий рік та визначено пріоритети у діяльності на 2019.

Начальник Управління Ростислав Стасько підбив підсумки роботи Управління за минулий рік та звернув увагу присутніх на ключові завдання у діяльності. Зокрема, пріоритетами лишаються – питання легалізації праці, погашення заборгованості з виплати заробітної плати та зниження рівня травматизму на підприємствах області.

Одним з основних питань, які розглянуто під час колегії, було питання стану виробничого травматизму у 2018 році. Про причини та обставини нещасних випадків зі смертельними наслідками доповів Ярослав Головка, завідувач сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму. Зокрема, наголосив, що на підприємствах Волинської області протягом минулого року смертельні травми отримало 10 працівників. Під час виконання трудових обов’язків травмовано 160 працівників.

Для участі у роботі колегії запрошено представників адміністрації КП «Луцьке підприємство електротранспорту», на якому у минулому році стався смертельний нещасний випадок, та в.о.директора та інженер з охорони праці ТОВ «Євровуд Україна», на якому працівники отримали тяжкі травми. Запрошені доповіли, які заходи проведено з метою недопущення виникнення їх у подальшому.

Про підсумки роботи Управління за минулий рік та завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері дотримання законодавства про працю, зайнятість населення, гігієну праці, охорону праці, державний гірничий нагляд наголосили перший заступник начальника Управління Юрій Бондарчук та заступник начальника Ігор Кузьмінський.

«Протягом 2018 року головними державними інспектора у сфері додержання законодавства про працю проведено 389 інспекційних відвідувань на 376 суб’єктах господарювання, під час яких виявлено порушення з питань додержання законодавства про працю», – зауважив Юрій Бондарчук.

Ігор Кузьмінський зупинився на основних показниках наглядової діяльності за минулий рік. Зокрема, відмітив, що інспекторським складом проведено 1223 перевірки додержання законодавчих актів з охорони праці, під час яких виявлено 3356 порушень. Накладено 397 штрафів, в т.ч. 216 штрафів на перших керівників підприємств.

Про результати проведеної роботи та забезпечення реалізації розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» доповів Станіслав Мельник, начальник відділу з питань додержання законодавства про працю.

Участь у роботі колегії взяли також інспектори праці об’єднаних територіальних громад.