gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганська область: інспектори ГУ Держпраці провели виїзний прийом громадян віддалених районів області

28 березня 2019

25 березня 2019р. головними держаними інспекторами відділів експертизи умов праці та державного нагляду в сфері гігієни праці Управління з питань праці Головного управління Держпраці у Луганській області спільно зі спеціалістом Управління Пенсійного Фонду України в Попаснянському районі Луганської області був проведений виїзний прийом громадян у м. Золоте та с. Катеринівка Попаснянського району.  Фахівці ГУ Держпраці надали роз’яснення громадянам, що звернулися до них, з наступних питань:

1. Порядок застосування Списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від
24.06.2016 № 461;

2. Пільгові пенсії згідно із Законом «Про пенсійне забезпечення» надаються за результатами атестації робочих місць за Списком №1 професій для працівників, які працюють на підземних роботах, на роботах із
шкідливими умовами праці та в гарячих цехах;

3. Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, згідно з наказом МОЗ України № 246.
Під час консультацій особливо було звернуто увагу громадян на легалізацію найманої праці та недопущення роботодавцем використання праці без офіційного працевлаштування.

В результаті спільного прийому громадян було прийнято рішення про подальше співробітництво з Управлінням Пенсійного Фонду України в Попаснянському районі Луганської області та планування спільної діяльності з урахуванням розглянутих питань.