gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганщина: окружний адміністративний суд задовольнив позов ГУ Держпраці до ДП «Первомайськвугілля»

22 березня 2019

Луганській окружний адміністративний суд виніс рішення у справі про адміністративний позов Головного управління Держпраці у Луганській області до Державного підприємства «Первомайськвугілля».

Згідно з рішенням, позов ГУ Держпраці у Луганській області до ДП «Первомайськвугілля» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) було задоволено.

Суд вирішив: застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до ДП «Первомайськвугілля» та зобов’язати зупинити виконання робіт шляхом заборони спуску у шахту підземних працівників відокремлених підрозділів ДП «Первомайськвугілля»: шахта «Золоте», шахта «Карбоніт», шахта «Гірська», шахта «Тошківська», без індивідуально закріплених ізолювальних саморятівників, у зв’язку з загрозою життю та здоров’ю людей до усунення встановлених порушень.

Нагадаємо, у січні 2019р. Луганській окружний адміністративний суд також задовольнив позов Головного управління Держпраці у Луганській області до Публічного акціонерного товариства «Лисичанськвугілля» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду та зобов’язав ПАТ «Лисичанськвугілля» зупинити виконання робіт шляхом заборони спуску у шахту підземних працівників відокремлених підрозділів ПАТ «Лисичанськвугілля»: шахта ім. Г.Г. Капустіна, шахта «Привільнянська», шахта «Новодружеська», шахта ім. Д.Ф.Мельникова, без індивідуально закріплених ізолювальних саморятівників, у зв’язку з загрозою життю та здоров’ю людей.