gov.ua Державні сайти України
Пошук

Засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації

22 березня 2019

Під час заходу, що пройшов під керівництвом голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, підбито підсумки роботи провідних галузей промисловості регіону за 2018 рік та визначено завдання на 2019-й.

Серед питань порядку денного колегії було розглянуто стан оплати праці та погашення боргів з виплати зарплати на підприємствах області та підсумки роботи зі зверненнями громадян у 2018 році.

На початку колегії голова ХОДА Юлія Світлична передала низку державних нагород діячам Харківської області.

«Ці люди своєю працею, завзятістю та відданістю будують Харківську область та розбудовують у цілому нашу державу. Завдячуючи таким відданим та працьовитим людям, професіоналам з великої літери, сьогодні нам вдається підвищувати обсяги виробництва, займати лідируючі позиції в сільському господарстві, досягати великих результатів у господарській діяльності та розвитку Харківщини. Дякуючи таким завзятим людям, сьогодні на нашій території мирно та спокійно», – наголосила Юлія Світлична.

Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримав начальник Головного управління Держпраці у Харківській області Володимир Рожанський.

Під час засідання колегії голова ХОДА Юлія Світлична відзначила позитивну динаміку, яку демонструє промисловість регіону в останні роки.

Вона відзначила, що налагоджена тісна співпраця керівництва області та промислових підприємств. Також регіон будує власну інфраструктуру міжнародних взаємин з метою залучення інвестицій та пошуку нових партнерів для харківської промисловості.

Про ситуацію у сфері оплати праці в регіоні доповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк. За його інформацією, середньомісячна заробітна плата штатних працівників області у 2018 році склала 7 659 грн, що більш ніж у 2 рази перевищує показник мінімальної зарплати. Середній рівень зарплати в області порівняно з 2017 роком зріс на 22,5 %.