gov.ua Державні сайти України
Пошук

Перевірені Управлінням Держпраці підприємства Рівненщини інформують про усунення порушень

21 березня 2019

Планові перевірки дотримання вимог охорони праці у ТОВ «Солма» та ПП «Деста» здійснили у лютому фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Причому, головні державні інспектори відділу нагляду в АПК та СКС виявили принципово різний підхід власників до вимог охорони праці та безпеки найманих працівників.

Неприйнятна ситуація була зафіксована у приватному підприємстві «Деста», що спеціалізується на виготовленні інформаційно-рекламної продукції та застосовує технологічне устаткування поліграфічної промисловості. Головний державний інспектор Микола Матко зазначив, що  на підприємстві не функціонує  система управління охороною праці, про що свідчать виявлені порушення.

За результатами перевірки  керівникам та працівникам фірми фахівці Управління роз’яснили можливі наслідки ігнорування вимог охорони праці. Відтак, вже у березні з фірми «Деста» надійшов лист про усунення частини  порушень, вказаних у приписі. Ліквідація деяких порушень ще триває у зв’язку з процедурними процесами.

Про майже повне виконання припису, окрім процедурних питань, поінформували Управління Держпраці і в ТОВ «Солма», що виготовляє панчішні вироби. За результатами перевірки на підприємстві проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з посадовими особами товариства стосовно дотримання вимог безпеки під час експлуатації, ремонту та обслуговуванні технологічного обладнання.

Про стан охорони праці та травматизму у легкій та текстильній промисловості поінформував  начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Володимир Ситник. Фахівець наголосив на обов’язках роботодавця створити безпечні умови праці.

Основні вимоги  «Правил охорони праці у виробництві нетканих матеріалів», «Правил охорони праці для працівників швейного виробництва» роз’яснив головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Микола Матко.

У підсумку наради було вирішено, що для здійснення заходів з попередження виробничого травматизму керівнику підприємства необхідно створити у встановленому порядку службу охорони праці та здійснювати постійний контроль за дотриманням працівниками правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням, вимог до технологічних процесів.