gov.ua Державні сайти України
Пошук

КП «Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва»: разом до досягнення безпечних умов праці

21 березня 2019

Сучасні будівельні технології ґрунтуються на виконанні будівельних процесів механізованими методами. Як і будь-яка техніка, підіймальні механізми мають експлуатуватися за призначенням та виключно в справному стані. Керівництву підприємства необхідно створити умови, за яких працівники здійснятимуть роботу без остраху за власне життя. Саме таку думку висловив Віктор Григорович, коментуючи надану під час зустрічі інформацію керівництва Комунального підприємства «Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва» щодо заходів направлених на забезпечення належного стану самохідних автопідіймальних транспортних засобів.

Зазначимо, що КП «Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва» надає послуги з поточного ремонту мереж зовнішнього освітлення вулиць, під час виконання яких застосовується спеціальна підіймальна техніка.

Обговорюючи питання у сфері охорони праці, Віктор Григорович, головний державний інспектор управління Держпраці у Миколаївській області,  акцентував увагу на тому, що декларативний принцип здійснення господарської діяльності направлений на формування довіри між державою та підприємцями. Суб’єкти господарювання мають змогу здійснювати діяльність без додаткових втрат часу на бюрократичну тяганину. Водночас, від них очікують зворотних аналогічних дії – виконання встановлених норм, у тому числі з питань охорони праці.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо проведення ремонтів та оглядів підіймальних механізмів, забезпечення працівників спецодягом та засобами індивідуального захисту, допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки після проведення цільового інструктажу та оформлення наряду-допуску.