gov.ua Державні сайти України
Пошук

Роботодавці Херсонщини знехтували соціальними гарантіями своїх працівників

21 березня 2019

Під час проведення головними державними інспекторами праці інспекційних відвідувань в смт Каланчак та смт Нововоронцовка Херсонської області встановлено порушення норм трудового законодавства у неформальному секторі зайнятості (економічна діяльність незареєстрованих підприємств, окремих осіб без реєстрації/декларування у державних органах), а саме використання двома фізичними особами, не зареєстрованими як суб’єкти підприємницької діяльності, найманої праці без оформлення трудових відносин.

Так, у фізичної особи, яка здійснює діяльність у сфері будівництва на території смт Нововоронцовка, встановлено 3 особи, які працювали без оформлення трудових відносин, а у фізичної особи, яка займається виловом риби та продажем її на місцевому ринку у смт Каланчак, встановлено 2 особи, які працювали без офіційного оформлення трудових відносин.

Відносно зазначених фізичних осіб буде прийнято відповідні заходи реагування в межах наданих повноважень Головного управління Держпраці у Херсонській області та матеріали інспекційного відвідування буде направлено до органів Державної фіскальної служби.

Довідково: минулого року інспекторами праці виявлено 30 фізичних осіб, які здійснювали свою діяльність без реєстрації/декларування у державних органах. За результатами проведеної інформаційно-роз’яснювальної роботи 14 фізичних осіб зареєструвалися як суб’єкти підприємницької діяльності.