gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Миколаєві учасників міжрегіонального ярмарку «Дача. Сад. Город.» проінформували про особливості трудових відносин

19 березня 2019

Кілька разів на рік, навесні та восени, у Миколаєві проходить міжрегіональний ярмарок «Дача. Сад. Город». Захід користується неабиякою популярністю серед мешканців міста та області.

Взявши до уваги зазначений факт інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області також відвідали торговельну площу ярмарку перед ПК «Молодіжний». Посадовці ставили собі за мету охопити найбільшу кількість осіб для донесення інформації стосовно переваг належного оформлення трудових відносин, порядку допуску працівників до виконання робіт, а також застосування високих штрафних санкції до порушників законодавства про працю.

Так, під час заходу більшість підприємців-аграріїв дізнавались про особливості залучення працівників на короткотермінові осіньо-польові роботи або роботи зі збору вражаю, реалізатори товарів ставили питання щодо оплати праці у разі виконання роботи неповний робочий день та можливості реалізації трудових гарантій, пересічні громадяни проявляли зацікавленість до роздаткового матеріалу – буклету «Легальна зайнятість – гарантія трудових відносин».