gov.ua Державні сайти України
Пошук

Керівництво Головного управління Держпраці у Запорізькій області включено до складу робочої групи під умовною назвою «Мігрант»

15 березня 2019

13 березня 2019 року відбулась міжвідомча нарада за участю представників територіальних управлінь: Державної міграційної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, патрульної поліції, Бердянського прикордонного загону та Національної гвардії.

Від Головного управління Держпраці у Запорізькій області участь в нараді взяв начальник управління з питань праці Олександр Ніконов.

Як зазначено на нараді, з 1 березня по 31 травня 2019 року в області проводяться цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Учасники наради обговорили певні недоліки в організації взаємодії зацікавлених органів і служб та шляхи вдосконалення подальшої співпраці, здійснення спільних перевірок дотримання посадовими особами підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, у т. ч. іноземними суб’єктами господарювання, які діють на території України, а також громадянами України встановленого порядку працевлаштування, прийняття на навчання тощо.

З метою забезпечення належної організації та проведення спільних скоординованих заходів з протидії нелегальній міграції та нелегальній праці, розроблення дієвих механізмів вирішення проблемних питань, які можуть виникати в ході реалізації практичної фази цільових профілактичних заходів, вирішено створити координаційну робочу групу, до складу якої увійшли представники зазначених відомств.

Також рішенням наради ухвалено низку інших рішень, спрямованих на запобігання нелегальній міграції та нелегальному працевлаштуванню.