gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тиждень «Відкритого Уряду» на Харківщині

15 березня 2019

В рамках Тижня «Відкритого Уряду» та соціального партнерства проведено спільні семінари. Державними інспекторами управління з питань праці та управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Харківській області спільно з Харківським міським центром зайнятості було проведено семінар для роботодавців Харківщини на тему «Взаємодія роботодавців з Головним управлінням Держпраці у Харківській області та Державною службою зайнятості в частині виконання законодавства про працю».

Також проведений  он-лайн захід з Харківським обласним центром зайнятості на тему «Зміни у трудовому законодавстві. Робота за цивільно-правовим договором. Актуальні питання з гігієни праці. Профілактика професійних захворювань на підприємствах. Атестація виробничих об’єктів за умовами праці. Нормативні акти з охорони праці. Види інструктажів та порядок їх проведення».

Семінари були проведені у формі відповідей фахівців Держпраці на численні питання роботодавців. Були розглянуті питання особливостей праці за цивільно-правовими договорами, роботи за сумісництвом, стажування, дотримання роботодавцем мінімальних соціальних гарантій.

Окремо зупинились на питаннях з гігієни та охорони праці щодо медогляду працівників, атестації робочих місць, видачі та продовження строку  дії дозволів на роботи підвищеної небезпеки та змін у законодавстві.

В семінарах взяли участь майже 200 представників підприємств, установ та організацій Харківської області