gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: на нараді підбито підсумки роботи у 2018 році

11 березня 2019

Управлінням Держпраці у Чернігівській області проведено нараду та навчання для посадових осіб Управління та інспекторського складу.

Під час наради учасникам була доведена інформація про результати роботи Управління за 2018 рік та стан виробничого травматизму на підприємствах, установах та організаціях Чернігівської області. Висвітлена діяльність Управління стосовно нагляду за додержанням законодавства про працю у частині заборгованості по виплаті заробітної плати, легалізації трудових відносин тощо. Розглянуті показники наглядової діяльності Управління за звітний період, окреслені цілі й завдання подальшого удосконалення роботи на 2019 рік.

Керівники структурних підрозділів Управління відзвітували про проведену роботу, акцентуючи увагу присутніх на основних показниках наглядової діяльності. Були розглянуті та проаналізовані основні проблеми та недоліки інспекторів праці під час здійснення контрольних заходів.

Частину робочого часу наради приділили проблемним питанням дотримання вимог антикорупційного законодавства. До участі у нараді був запрошений завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного територіального Управління юстиції у Чернігівській області Андрій Трубенок, який розповів учасникам заходу про особливості фінансового контролю на державній службі, надав практичні роз’яснення щодо особливостей роботи системи електронного декларування, відповів на запитання.

Окремим питанням посадовці розглянули пропозиції голови профспілкової організації Управління стосовно внесення ряду змін до колективного договору з подальшим їх затвердженням шляхом відкритого голосування.

У ході другої частини наради було проведено навчання для інспекторського складу і спеціалістів Управління за темами: «Заземлення. Захисні засоби безпеки», «Процедура проведення інспекційного відвідування з питання використання найманої праці без належного оформлення».

Наприкінці учасники мали змогу поспілкуватися з керівництвом Управління, обговорити нагальні проблеми у сфері охорони праці, промислової безпеки, законодавства про працю, обмінятися практичним досвідом із колегами.