gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщини планується проведення операції «Мігрант»

07 березня 2019

6 березня 2019 року, в рамках запланованої навесні операції «Мігрант», проведено робочу нараду з міграційною службою Харківщини.

В нараді взяла участь заступник начальника Головного управління Держпраці у Харківській області Олена Петренко, перший заступник начальника Головного управління Державної міграційної служби у Харківській області Ігор Адамов, представники регіональних управлінь СБУ та нацполіції.

На території  Харківської області планується проведення цільових профілактичних заходів,  основної метою яких є запобігання та протидія нелегальній міграції, перевірка дотримання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування в Україні, дотримання трудового законодавства.

Було обговорено майбутні кроки, плани заходів та алгоритми дій щодо проведення спільних перевірок місць можливого нелегального працевлаштування іноземних громадян та залучення працівників Держпраці до розпочатої операції. Обговорено проект двосторонньої Угоди, яку мають підписати керівники служб найближчим часом.