gov.ua Державні сайти України
Пошук

Нагальні питання в ЖКГ: посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області визначили заходи щодо недопущення нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті

06 березня 2019

Аналіз матеріалів технічних розслідувань обставин та причин виникнення аварій, пов’язаних з використання газу в побуті, став темою обговорення під час семінару на  КП «Дирекція єдиного замовника «ОКЕАН».

Підприємство забезпечує належні умови проживання і задоволення господарсько-побутових потреб населення, а також належне утримання, ремонт будинків і прибудинкової території. Саме тому персонал має усвідомлювати небезпеки, до яких призводить неналежна експлуатація систем газопостачання, димових та вентиляційних каналів. Зазначену думку висловив на початку семінару Сергій Джігімон, начальник відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області.

Серед нагальних проблемних питань, що нині постали перед суб’єктами господарювання – виконавцями комунальних послуг, посадовець визначив необхідність укладання договору щодо планово-технічного огляду та планового випробування на герметичність внутрішньобудинкових газопроводів. Зазначена проблема виникла у зв’язку з втратою чинності наказу Державної акціонерної холдингової компанії «Укргаз» від 30.07.1997 №35.

Відповідно до змін чинного законодавства ПАТ «Миколаївгаз» призупиняє виконання вищезазначених робіт. Саме тому для подальшого виконання планово-технічного огляду та планового випробування на герметичність внутрішньобудинкових газопроводів комунальному підприємству необхідно укласти відповідну угоду зі спеціалізованою організацією.