gov.ua Державні сайти України
Пошук

Заходи профілактики виробничого травматизму в галузі АПК обговорено під час навчання керівників сільськогосподарських підприємств Волині

04 березня 2019

Минулого тижня посадові особи Управліняння Держпраці у Волинській області взяли участь у навчанні керівників сільськогосподарських підприємств та голів фермерських господарств області з актуальних питань розвитку галузі у 2019 році.

Учасниками заходу були голови РДА, голови райрад, депутати обласної ради, керівники структурних підрозділів з питань агропромислового розвитку РДА, голови ОТГ, керівники сільськогосподарських підприємств та голови фермерських господарств області та багато інших. Загалом участь у заході взяло більше семисот учасників. На Театральному майдані було організовано виставку сільськогосподарської техніки.

В’ячеслав Савенко, начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці, наголосив присутнім на рівні виробничого травматизму в галузі АПК. Довів до відома, що протягом минулого року на підприємствах агропромислового комплексу Волинської області 10 працівників отримали травми, коли за 2017 рік травмувалося 5 працівників. Стався один нещасний випадок зі смертельним наслідком (у 2017 році не було жодного).

Наголосивши на зростанні рівня виробничого травматизму в галузі АПК, В’ячеслав Савенко зауважив, що слід приділяти належну увагу профілактичній роботі, відстежувати місця потенційних небезпек та здійснювати прогнозування можливих наслідків.

До відома присутніх було доведено найбільш дієві заходи профілактики, а саме:

– організація проведення інструктажів, навчання з питань охорони праці та професійного добору;

– забезпечення безпеки виробничого обладнання;

– забезпечення належного контролю та нагляду за охороною праці;

– організація проведення перевірок технічного стану сільськогосподарської техніки перед початком роботи та усунення всіх виявлених недоліків;

– проведення передрейсових медичних оглядів водіїв та механізаторів;

– організація режиму роботи та відпочинку працівників;

– підвищення рівня трудової та виробничої дисципліни.

На завершення представник Держпраці презентував присутнім правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві (Наказ Мінсоцполітики від 29.08.2018 № 1240).