gov.ua Державні сайти України
Пошук

На дільниці МПП «Парк» у місті Первомайськ визначено заходи, направлені на недопущення виробничого травматизму

04 березня 2019

Заходи, що стоять на заваді нещасним випадкам на виробництві стали темою обговорення між головним державним інспектором управління Держпраці у Миколаївській області та співробітниками дільниці МПП «Парк» міста Первомайська.

Під час спілкування учасники зустрічі визначили виробничі чинники, що діють на працівників на будівельному майданчику, окреслили заходи запроваджені у напрямі недопущення нещасних випадків. В процесі спілкування мова йшла про  розробку інструкцій, приписів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням,  правил поведінки на території підприємства та на робочих місцях, а також правил безпечного виконання робіт.

Сергій Чорний, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Миколаївській області, зауважив присутнім на  обов’язковості систематичного проведення інструктажів працівників з питань охорони праці відповідно до специфіки того чи іншого робочого процесу та здійсненні відповідного контролю.

Присутні визначили значення  начальника підрозділу, майстра, бригадира підприємства в питаннях охорони праці.

Серед іншого, учасники зустрічі зосередили увагу на причинах виробничого травматизму, пов’язаних з діями самих працівників – так званим “людським фактором”. Головний державний інспектор Управління відмітив, що наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня увага працівника знижується. Саме зазначений період має високий рівень ризику щодо виникнення нещасних випадків.