gov.ua Державні сайти України
Пошук

На ПрАТ«ІНТЕРВИБУХПРОМ» підбито підсумки планової перевірки підприємства в питаннях охорони праці та промислової безпеки

28 лютого 2019

Начальник управління гірничого нагляду Державної служби України з питань праці Олег Нелень провів робочу зустріч з керівниками та спеціалістами ПрАТ«ІНТЕРВИБУХПРОМ», метою якої було розглянути матеріали та підбити підсумки планової перевірки підприємства.

Відповідно до Плану здійснення комплексних планових заходів державного нагляду (контролю), Головним управління Держпраці у Дніпропетровській області проведено планову перевірку стану дотримання вимог законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення виробничого об’єкта суб’єкта господарювання відокремленого структурного підрозділу ПрАТ «ПІДПРИЄМСТВО З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ «ІНТЕРВИБУХПРОМ» – дільниця технологічного обладнання у м. Кривий Ріг.

Інспекторським складом перевіряючих під головуванням Олега Неленя перевірялись служба охорони праці підприємства, технічний відділ, дільниця технологічного обладнання, транспортна дільниця, комплекс з виробництва емульсійної матриці, дільниця вибухових робіт, ремонтно-будівельна дільниця, електрогосподарство, об’єкти котлонагляду та підіймальні споруди тощо.

В цілому за час перевірки державними інспекторами було виявлено 88 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, у 21 випадках попереджено про необхідність негайного призупинення робіт та експлуатації обладнання.

Відтак, нарада проходила в формі конструктивного діалогу, де фахівці Держпраці на підставі акту перевірки детально зупинялись на виявлених порушеннях та аргументовано роз’яснювали учасникам заходу хід їх усунення спираючись на вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Зокрема підіймались питання: наявності дозволів на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; наявності та відповідності необхідної проектно-технічної документації; своєчасного ремонту та обслуговування транспортних засобів, тощо. Аналізуючи стан підготовки та проходження посадовими особами і робітниками  підприємства навчання з питань охорони праці, фахівці Держпраці рекомендували не зволікати з даним питанням, а за необхідності проводити повторні або позапланові навчання та інструктажі.

Начальник відділу нагляду у гірничодобувній промисловості Данило Бондар, резюмуючи проведену нараду, наголосив на неухильному дотриманні вимог нормативно-правових актів України з охорони праці та промислової безпеки і вжити невідкладних заходів по усуненню порушень, які мають місце на підприємстві. Разом з тим, з метою попередження виникнення ризиків та небезпечних ситуацій посилити контроль за безпечним виконанням робіт підвищеної небезпеки.