gov.ua Державні сайти України
Пошук

Як оцінити ризики під час експлуатації вантажопідіймального обладнання на ТЕС Харківщини

25 лютого 2019

Інспекторами відділу нагляду в  будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Головного управління Держпраці у Харківській області проведено семінар  на Зміївській тепловій електричній станції публічного акціонерного товариства  “Центренерго”.

Основним видом діяльності Зміївської ТЕС є виробництво електричної енергії, що відпускається в електричну мережу по лініях 110 кВ та 330 кВ, а також централізоване теплопостачання, водопостачання та водовідведення селища енергетиків Слобожанське (Комсомольське), де зараз проживає близько 17 000 чоловік, та прилеглих промислових підприємств.

В технологічному процесі виробництва використовується велика кількість вантажопідіймальних машин та  механізмів, під час експлуатації   яких є ризики настання нещасного випадку. Під час семінару фахівцями ГУ Держпраці розкрито як оцінити ці ризики та які необхідні заходи щодо зменшення цих ризиків.

Додатково:

Зміївська ТЕС сьогодні входить в п’ятірку найпотужніших українських ТЕС. Вона розташована поблизу міста Харкова в економічно розвиненому регіоні України, де на даний час не існує значних альтернативних джерел забезпечення електроенергією. Електростанція є найбільшим енергогенеруючим об’єктом Слобожанщини. З 1995 р. Зміївська ТЕС входить до складу ПАТ “Центренерго” як відокремлений структурний підрозділ.