gov.ua Державні сайти України
Пошук

Колективний договір – акт соціального партнерства

22 лютого 2019

У Харкові при підтримці Об’єднання профспілок Харківської області відбувся спільний семінар сторін соціального діалогу на тему «Про підсумки колдоговірної кампанії 2018 року та завдання на 2019 рік».

В обласному семінарі взяли участь Сергій Тесленко – голова Об’єднання профспілок Харківської області, Сергій Волков – заступник Голови Об’єднання профспілок Харківської області, Тетяна Печура – заступник директора Департаменту соціального захисту ХОДА, Юлія Гончарова – начальник управління з питань праці Головного управління Держпраці у Харківській області, Олександр Колесніков  – виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», а також представники профспілок, ГУ ДФС, керівники суб’єктів господарювання.

У своєму виступі Юлія Гончарова розповіла про значення колективного договору в сучасних умовах. Колективні договори обов’язково мають відповідати нормам трудового законодавства України, а також положенням Генеральних, галузевих, територіальних угод з регулювання соціально-економічних питань. Зазначила  про переваги офіційного працевлаштування. Зауважила, що лише при належному ставленні до своїх прав усі майбутні працівники будуть забезпечені державними соціальними гарантіями.

Під час заходу були розглянуті питання про стан укладання колективних договорів на підприємствах, про завдання роботодавців та профспілок в колдоговірної кампанії 2019 року.

Колективні договори – необхідна умова забезпечення конструктивного соціального діалогу між працівником та роботодавцем.