gov.ua Державні сайти України
Пошук

Безпека робітників та відвідувачів у соціально-культурної галузі Харківщини

22 лютого 2019

Результати аналізу випадків травматизму за 2018 рік виявили невтішний факт: кількість травматизму у галузі соціально-культурної сфери в рази перевищує кількість випадків у інших сферах діяльності. Керуючись цими результатами та приймаючи до уваги безпеку робітників та відвідувачів розважальних центрів, клубів та інших подібних закладів, фахівці відділу нагляду в АПК та СКС Головного управління Держпраці у Харківській області провели огляд Краснокутського районного Будинку культури.

Стара будівля, зведена ще у 1934 року, зазнала значних змін: оновлений фасад, облицьований сучасними кахлями парадний вхід, по-сучасному оздоблені актова зала та фойє, нове покриття на сцені та нові зручні крісла для глядачів.

Інспектори відділу оглянули також бібліотеку з оновленою читальною залою та залу для класичної хореографії, де перевірили нову систему вентиляції та оцінили безпеку станків та інвентарю. Кінозал було демонтовано, але це приміщення чекає на нові ідеї та розробки.

У ході обстеження інспектори відділу нагляду провели просвітницький семінар для працівників Будинку культури, впродовж якого були всебічно і детально оговорені цілі та завдання огляду,  Правила охорони праці для культурно-освітніх закладів, що розташовані в сільській місцевості (НПАОП 92.5-1.03-97). Особливу увагу приділяли вентиляції і кондиціюванню повітря та технічному обслуговуванню санітарно-технічного обладнання.

Також були оговорені Правила охорони праці для працівників бібліотек (НПАОП 92.0-1.03-13), серед яких були оговорені умови щодо безпечного перебування у приміщенні та безперешкодного руху по проходах,  безпечного перебування в читальних залах, безпечного використання каталогів та безпечної експлуатації стелажного обладнання.

Приємно відзначити, що порушень, які б загрожували робітникам та відвідувачам клубу травмами, знайдено не було.