gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: ризики під час експлуатації вантажопідіймальних машин та механізмів

22 лютого 2019

Вантажопідіймальні машини та механізми є обладнанням підвищеної небезпеки. Для попередження нещасних випадків було проведено семінар інспектором відділу нагляду в  будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Головного управління Держпраці у Харківській області Василем Федоровим на ВАТ “Харківський машинобудівний завод “Світло шахтаря”, темою якого стала «Оцінка ризиків під час експлуатації вантажопідіймального обладнання та проведення вантажно-розвантажувальних робіт».

ВАТ “Харківський машинобудівний завод “Світло шахтаря” – флагман вітчизняного вугільного конвеєрного обладнання.

Сьогодні основною продукцією цього підприємства є вибійні скребкові конвеєри, скребкові перевантажувачі, шахтні дробарки, середні і легкі скребкові конвеєри для проходки і роботи у допоміжних виробках, запобіжні гідравлічні муфти, вибухобезпечні головні акумуляторні світильники, в тому числі оснащені сигналізаторами метану, фари для електровозів і навантажувальних машин. У технологічному процесі виробництва використовується велика кількість вантажопідіймальних машин та  механізмів.

На семінарі були висвітлені  основні ризики під час експлуатації  обладнання та проведення робіт,  також заходи щодо  усунення ризиків.