gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганщина: фахівці ГУ Держпраці взяли участь у роботі Державної кваліфікаційної комісії для проведення атестації випускників за професією «Електрослюсар підземний»

22 лютого 2019

Фахівці Управління гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Луганській області взяли участь у роботі Державної кваліфікаційної комісії для проведення атестації випускників за професією «Електрослюсар підземний».

12 випускників Державного професійно-технічного навчального закладу «Привільський професійний ліцей» захищали свої дипломні проекти за наступними темами: «Влаштування та безпечна експлуатація комутаційних апаратів ПВІ-125, ПВІ-250, АФВ», «Влаштування та безпечна експлуатація стрічкових конвеєрів 1Л-100К, 3Л-100У», «Влаштування та безпечна експлуатація скребкових конвеєрів СП-202, СП-250», «Влаштування та безпечна експлуатація електровозів АМ-8Д», «Влаштування та безпечна експлуатація маслостанції СНТ-32» «Влаштування та безпечна експлуатація ручної машини СЕР -19М» та ін. Крім того, студенти у процесі навчання по професії «електрослюсар підземний» отримали додаткову спеціальність «електрогазозварник» та «машиніст електровозу».

Після закінчення захисту дипломних проектів працівники Управління гірничого нагляду провели нараду з членами кваліфікаційної комісії. Рішенням Державної комісії студентам ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей» були присвоєні третій та четвертий розряди за обраною професією.

Голови державних кваліфікаційних комісій запросили молодих спеціалістів на роботу за обраними професіями на свої шахти та розповіли про особливості обраної юнаками професії «електрослюсар підземний», «електрогазозварник», «машиніст електровозу», їх значенні і ролі в суспільстві та можливості майбутніх гірників.

Підбив підсумки заходу, виступивши з заключним словом, директор навчального закладу, який звернув увагу присутніх, що охорона праці є важливим предметом, який вивчають учні за усіма професіями і яка є запорукою безпечної та безаварійної праці.