gov.ua Державні сайти України
Пошук

Головне управління Держпраці у Львівській області включено до складу Львівської територіальної тристоронньої соціально-економічної ради

29 жовтня 2015

DSC_008228 жовтня за участі представників Головного управління Держпраці у Львівській області відбулось перше засідання Львівської територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Під час засідання обговорили питання прийняття нової територіальної угоди між Львівською обласною державною адміністрацією, об’єднаннями роботодавців та профспілковими об’єднаннями Львівщини на 2015-2017 роки. Представлений проект угоди сторони схвалили та домовились підписати упродовж тижня.

Також представники діалогу прийняли рішення активізувати роботу щодо виконання зобов’язань Територіальної угоди шляхом проведення спільних круглих столів, семінарів, нарад з пошуку шляхів вирішення проблемних питань у даному напрямку.

На черговому засіданні регіональної тристоронньої соціально-економічної ради розглядатимуться основні проблемні питання, які виникають у працедавців та найманих працівників.

Довідка

Національна тристороння соціально-економічна рада (Національна рада) вперше була утворена як консультативно-дорадчий орган при Президентові України з представників Кабінету Міністрів України, всеукраїнських професійних спілок та їх об’єднань, всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців відповідно до Указу Президента України.

Для ведення соціального діалогу на територіальному рівні з рівного числа представників сторін можуть утворюватися територіальні тристоронні соціально-економічні ради.

Територіальна рада об’єднує представників сторін соціального діалогу в рівній кількості. Координує діяльність територіальної ради голова, який обирається на першому засіданні із співголів сторін терміном на один рік почергово від представників кожної із сторін.