gov.ua Державні сайти України
Пошук

Вихованці художньої студії «Диво-Птаха» з інклюзивною формою навчання взяли участь у Всеукраїнському конкурсі малюнків «Охорона праці – очима дітей»

07 лютого 2019

Олег Колісник, учень Миколаївського закладу зальної середньої освіти №19, особисто презентував свій малюнок, що висвітлює тему охорони праці, першому заступнику начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яні Скуратовській.

Олег розповів, що, зважаючи на фізіологічні особливості викликані ДЦП, малюнок виконував обома руками. Правою  він формував фон за допомогою поролонової губки, а  лівою – пензлем визначав деталі. У своїй роботі він привернув увагу на засоби захисту працівників небезпечної професії, а саме – пожежників. За словами хлопця, приїхавши гасити пожежу, до речі викликану  через замкнення електропроводки, вогнеборці для забезпечення власної безпеки використовують шолом, спеціальні рукавиці та взуття.

13-річний хлопець ще не визначився з майбутньою професією. Зараз день учня розписано по годинах. Вже о 7.30 тренування з плавання, потім заняття у школі, уроки малювання у художній  студії «Диво-Птаха», відновлюючи фізичні вправи.

Спілкуючись з першим заступником начальника управління Держпраці у Миколаївській області, Олег розповів про творчі задуми втілені в роботи ще 5 вихованців художньої студії. Друзі хлопця, які здобувають знання за  принципами інклюзивного навчання, також представили свої роботи для участі у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» у 2019 році. У роботах вони акцентували увагу на  небезпеках, що підстерігають лікаря, рятувальника, ветеринара, військового, а також агента 007.

Наприкінці зустрічі, Яна Скуратовська висловила подяку Олегу за презентацію малюнків та за участь у конкурсі як у минулому  році, так й у поточному.