gov.ua Державні сайти України
Пошук

За неналежне оформлення трудових відносин з працівниками на ТОВ «…» у Миколаївській області накладено штраф у розмірі понад 1 мільйон гривень

07 лютого 2019

Інспекторами праці управління Держпраці у Миколаївській області під час проведення інспекційного відвідування встановлено, що у  штатному розписі на 2019 рік ТОВ «…»,  діяльність якого пов’язана з виробництвом хліба та хлібобулочних виробів, наявні 4 штатні одиниці, зокрема керівник (директор) та основні працівники (пекар та 2 продавці). Усі заповнені. Між тим, об’єм виготовлення та реалізації готової продукції створив більшу потребу робочих рук.

З метою забезпечення діяльності відповідно до об’єму виробництва до Товариства  було залучено ще 8 працівників, які виконували тотожні обов’язки основних працівників,  між тим, на умовах договорів  цивільно-правового характеру.

Таким чином, роботодавець при наданні трудовому договору форми цивільно-правового договору шляхом його укладення, порушив вимоги чинного законодавства про працю, а також перешкодив реалізації працівникам прав на працю,  на соціальний захист у випадку безробіття, при тимчасовій втраті працездатності у разі нещасного випадку на виробництві або внаслідок професійного захворювання, на відпочинок, щорічну оплачувану відпустку, на здорові і безпечні умови праці.

Уповноваженою особою управління Держпраці у Миколаївській області застосовано штрафні санкції до порушника законодавства про працю –  ТОВ  «…»  – відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України у розмірі 1 001 520 гривень.