gov.ua Державні сайти України
Пошук

Розроблено план спільних заходів між ГУ Держпраці в Одеській області та ГУ Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів в Одеській області

04 лютого 2019

Сьогодні відбулась зустріч посадових осіб ГУ Держпраці в Одеській області та ГУ Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів в Одеській області.

Під час проведення заходу начальник ГУ Держпраці в Одеській області М. Калайда і начальник ГУ Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів в Одеській області В. Кустуров обговорили план проведення спільних заходів, спрямованих на забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Документом передбачено низку напрямів та заходів взаємодії. Головному управлінню Держпродспоживслужби в Одеській області за запитом Головного управління Держпраці в Одеській області необхідно надавати інформацію щодо проведення аналізу рівня ризику використання незадекларованої праці суб’єктами господарювання.

У свою чергу, Головне управління Держпраці в Одеській області зобов’язується забезпечувати оперативне опрацювання інформації, отриманої від Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області з метою визначення рівня ризику використання незадекларованої праці суб’єктами господарювання.

«Спільна діяльність обох організацій забезпечить реалізацію державної політики з питань контролю за додержанням законодавства про працю,  – зазначив начальник Головного управління Микола Калайда. – Також наша спільна робота допоможе вивести у правове поле усіх роботодавців, які мають нелегальних працівників, встановити факти, що мають ознаки порушення законодавства про працю, і тим самим допомогти людям у забезпеченні їх конституційних прав».