gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернівецька область: на виробника текстильної продукції за порушення оплати праці найманим працівникам накладено штраф у сумі 148 920 гривень

01 лютого 2019

Фінансові стягнення у сумі 148 920 гривень накладено на товариство з обмеженою відповідальністю, що спеціалізується на виготовленні текстильної продукції у Чернівцях.

Штрафну санкцію накладено за порушення роботодавцем статті 106 Кодексу законів про працю України – «Оплата праці в надурочний час».

Оплата праці працівникам за відпрацьовані понад встановлені  нормою години  нараховувалася роботодавцем не в подвійному розмірі, як того вимагають законодавчі норми, а за звичайною системою розрахунків.

Таким чином, суб’єкт господарювання порушив трудові права чотирьох працівників підприємства.

Факти виявлено  при здійсненні інспекційного відвідування головними  державними інспекторами відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових  актів Управління Держпраці у Чернівецькій області.

Головні державні інспектори територіального підрозділу Державної служби України з питань праці  виявили  інші порушення законодавства про працю, зокрема  щодо належної виплати  при звільненні  окремих працівників та щодо належного ведення ділової документації на підприємстві.

Загалом штрафна санкція, накладена на підприємство склала  суму у 152 643 гривні.

Суб’єкт господарювання вже ознайомлений з постановою, винесеною в Управлінні Держпраці у Чернівецькій області.

Водночас територіальний орган Державної служби України з питань праці нагадує роботодавцям  про те, що з 1 січня 2019 року штрафні санкції за порушення трудового законодавства зросли.

Так, за порушення термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш, ніж  на один місяць, виплата їх не в повному обсязі карається штрафною санкцією у розмірі трьох мінімальних заробітних плат, тобто, –  12 519 гривень.

А за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці на роботодавця накладається штраф у сумі рівнозначній 10 мінімальним заробітним платам, а саме  –  41 730 гривень.