gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Вінниччині вивчають позитивний досвід з охорони праці переможця Всеукраїнського огляду-конкурсу «Краще підприємство з охорони праці»

01 лютого 2019

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Вінницькій області В.Боковець взяв участь у семінар-нараді на приватному малому підприємстві виробничій фірмі «Панда» м. Вінниці, яке перемогло в Всеукраїнському огляді-конкурсі «Краще підприємство з охорони праці» за результатами роботи у 2017 році. Семінар-нараду організувало і провело Управління ФСС України у Вінницькій області спільно з відділенням у м. Вінниці з метою поширення позитивного досвіду на інші підприємства міста.

Директор підприємства Г.Ушаков розповів учасникам семінару про діяльність підприємства, впровадження систем управління якістю ISO 9001 та безпечністю ISO 2200, які діють на підприємстві, створення належних та безпечних умов праці.

Заступник начальника управління-начальник відділу профілактики страхових випадків управління ФСС України у Вінницькій області В.Яворський охарактеризував стан травматизму в області, якість проведених розслідувань нещасних випадків на виробництві. Проаналізував основні види подій та причини нещасних випадків на виробництві.

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Вінницькій області В.Боковець привернув увагу присутніх фахівців з охорони праці підприємств на ризик орієнтовані підходи в організації роботи з безпеки та гігієни праці, розробку нових нормативно-методичних матеріалів та законодавчих змін з безпеки та гігієни праці, які очікуються найближчим часом.

Учасники наради після огляду виробництва прийняли участь  в обговоренні питань по обміну досвідом.

В обговоренні взяли участь відповідальний за організацію роботи з охорони праці на ПМП ВФ «Панда» О. Кисіль, інженер з охорони праці ТОВ «Барлінек Інвест» А.Фурса, начальник відділу охорони праці ПАТ «Вінницький олієжиркомбінат» А.Репкін.