gov.ua Державні сайти України
Пошук

У відділі навчання ДП «Чорноморський експертно-технічний центр Держпраці» пройшли курс лекцій та склали іспит з питань охорони праці фахівці ГУ Держпраці в Одеській області

31 січня 2019

Підвищення рівня своєї кваліфікації — один із головних напрямів діяльності фахівців Головного управління. Нещодавно 70 фахівців Головного управління пройшли черговий курс лекцій загального курсу охорони праці, організований раз на три роки, а сьогодні – склали іспит з питань охорони праці.

Навчальний процес організовано за спеціальною  програмою навчання згідно з вимогами Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з охорони праці.

У процесі навчання викладачі керувалися «Навчально-тематичним планом для навчання та перевірки знань з охорони праці посадових осіб територіальних органів Держпраці», складеним ДП «Головний навчально-методичний центр Держпраці». 

Впродовж навчального процесу слухачам було запропоновано теми:

  1. Законодавство України з питань охорони праці. Основні напрями удосконалення законодавства з питань охорони праці. Нове в законодавстві.
  2. Комплексне управління охороною праці. Навчання з питань охорони праці
  3. Дозвільна система. Ринковий нагляд. Технічні регламенти, що відносяться до сфери відповідальності Держпраці
  4. Правові аспекти діяльності державних інспекторів. Розгляд окремих юридичних питань у наглядовій діяльності
  5. Сучасні підходи до управління охороною праці. Вимоги міжнародних стандартів до управління охороною праці. Управління ризиками. Методи оцінки ризику. Практика оцінки ризиків та ін..

Після курсу навчання слухачі склали екзамен — перевірку знань. 

До складу комісії з перевірки знань  увійшли посадові особи Головного управління Держпраці в Одеській області на чолі з головою комісії — начальником Головного управління М. Калайда.

Було відзначено високий рівень знань начальників відділів та державних інспекторів з питань охорони праці.