gov.ua Державні сайти України
Пошук

Суб’єктам господарювання наголошено на необхідності забезпечення додаткових заходів по прочищенню та перевірці димових і вентиляційних каналів у зимовий період

31 січня 2019

У зв’язку зі збільшенням нещасних випадків в Україні при використанні газу у побуті  посадовими особами відділу нагляду об’єктів підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області проведено семінар-нараду за участю представників суб’єктів господарювання, що проводять перевірку та чищення димових і вентиляційних каналів багатоквартирних житлових будинків, будинків приватного сектору та громадських будівель за тематикою: «Забезпечення додаткових заходів по прочищенню та перевірці димових та вентиляційних каналів у зимовий період відповідно до вимог законодавства України з охорони праці». Спеціалізованим підприємствам по перевірці димових та вентиляційних каналів було запропоновано:
1. Забезпечити відомчий додатковий контроль з боку керівництва суб’єктів господарювання щодо боротьби з формальним підходом до перевірки димових та вентиляційних каналів, впроваджувати нові технології та методи перевірок, звернути особливу увагу на посилення контролю по перевірці ДВК на відокремленість, на забезпечення заходів які запобігають перекиданню тяги в каналах (дерева біля будинків, інші забудови) та попередження власників будинків про заборону користуватися газовим обладнанням.

2. З метою забезпечення безпечних умов використання газу у побуті мешканцями житлових багатоквартирних будинків, унеможливлення механічного закупорення каналів оголовків, як шляхом обмерзання, так і забрудненням зваженними частинами матеріалів, ініціювати перед замовниками послуг необхідність проведення позачергової перевірки димових та вентиляційних каналів після бурь, сильних злив, снігопадів, вітрів та морозів, яка забезпечує унеможливлення механічного закупорення каналів оголовків, як шляхом обмерзання, так і забрудненням зваженними частинами матеріалів. відсутність засмічення. Представники підприємств на задані питання отримували вичерпні відповіді.