gov.ua Державні сайти України
Пошук

ГУ Держпраці у Луганській області провело нараду з працівниками Новоайдарського центру первинної медико-санітарної допомоги

29 січня 2019

Головним державним інспектором відділу державного нагляду в АПК, СКС на транспорті і у зв’язку Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Луганські області було проведено нараду на тему «Стан травматизму та заходи запобігання нещасних випадків на підприємствах, організаціях та установах соціально-культурної сфери» у Новоайдарському ЦПМСД.

Під час наради інспектор ГУ Держпраці разом з головним лікарем, інженером з охорони праці та спеціалістами структурних підрозділів Новоайдарського ЦПМСД розглянули наступні питання:

Профілактичні роботи по недопущенню виробничого травматизму, рофесійних захворювань і аварій на виробництві;

Вимоги безпеки з охорони праці в зимовий період (при зміні температур);

Вимоги безпеки з охорони праці для карет швидкої медичної допомоги і легкових автомобілів спеціального призначення.

Інспектор ГУ Держпраці звернув увагу слухачів на особливості організації та проведення робіт в зимовий період та зазначив, що в умовах снігових заносів, холодної погоди, ожеледиці, рекомендується впровадження наступних заходів:

  • забезпечення формування пішохідних доріжок, проїздів та стоянок транспортних засобів на території підприємства. При наявності снігового покриття своєчасно проводити роботи по прибиранню та посипанню речовинами, що виключають можливість ковзання під час ожеледиці;
  • безпечна та своєчасна організація робіт з прибирання сніго-льодяних утворень з дахів будівель та споруд, при неможливості проведення зазначених робіт виключення доступу працівників до небезпечних дільниць;
  • організація заходів по збереженню тепла в виробничих приміщеннях з метою дотримання вимог діючих санітарних норм;
  • проведення з працівниками позапланових інструктажів з питань охорони праці, щодо вимог безпеки та особистої уваги під час руху по території підприємства та по території міста у зв’язку з виконанням функціональних обов’язків по затвердженому маршруту;
  • проведення позапланових інструктажів з питань охорони праці з водіями транспортних засобів, щодо особливої пильності та дотриманням усіх правил дорожнього руху в ускладнених зимових погодних умовах.

Надалі в ході проведення наради головним державним інспектором та інженером з охорони праці Новоайдарського ЦПМСД були розглянуті питання щодо застосування карет швидкої допомоги з безпечним виконанням робіт особливо в зимовий період.

По закінченню наради її учасники постановили:

  1. Отримані на нараді відомості застосовувати в подальшій роботі при створенні умов праці у даному лікувальному закладі, відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці.
  2. Посилити контроль з боку керівника і посадових осіб даного лікувального закладу за безпечним виконанням робіт і дотриманню трудової і виробничої дисципліни працівниками.