gov.ua Державні сайти України
Пошук

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості

25 січня 2019

24 січня в Харківській обласній державній адміністрації відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням заступника директора – начальника управління праці Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Печури.

Також у роботі комісії взяла участь Олена Петренко, заступник начальника Головного управління Держпраці у Харківській області.

Як зазначила Тетяна Печура, в результаті проведеної у 2018 році роботи ліквідовано борги на 67 підприємствах, установах, організаціях (разом з філіями) на суму майже 26 млн грн,  а на 15підприємствах – скорочено на суму 3,2 млн грн.

Заступник начальника ГУ Держпраці в Харківській області Олена Петренко проінформувала, що в 2018 році були вжиті заходи інспекційної діяльності щодо 53 підприємств-боржників з виплати заробітної плати.

«Усі матеріали спрямовані до правоохоронних органів за результатами виявлених грубих порушень законодавства про працю. Накладено штрафні санкції на підставі ст. 265 КЗпП України (заборгованість) на загальну суму 1,2 млн грн. По 8 матеріалах отримано рішення про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – пояснила Олена Петренко.

На засіданні комісії було заслухано інформацію керівників підприємств-боржників про роботу з погашення боргів із виплати заробітної плати, по страховим внескам до Пенсійного фонду України та по єдиному соціальному внеску серед яких:

  • ПАТ «Харківський підшипниковий завод»;
  • ДП «Івашківський спиртзавод»;
  • Казенне підприємство «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод»;
  • Харківське державне авіаційне виробниче підприємство;
  • ДП «Харківський завод шампанських вин»;
  • Завод технічного обслуговування та ремонту авіаційної техніки «ТОРА».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів. Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та доручено скласти графіки погашення заборгованості з виплати заробітної плати.