gov.ua Державні сайти України
Пошук

В освітніх закладах Чернівців організовано цикл відкритих лекцій-бесід та пересувну експозицію кращих дитячих малюнків

23 січня 2019

У такий спосіб організатори регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці – очима дітей» – Управління Держпраці у Чернівецькій області та ДП «Чернівецький експертно-технічний центр» – популяризують серед школярів освітніх закладів обласного центру та студентської молоді нове творче змагання.

Аби привернути увагу школярів та студентів і розповісти їм про можливість спробувати свої сили у конкурсі, організатори ініціюють не просто виставки кращих малюнки, а й тематичні лекції, бесіди, зустрічі, беруть участь у позакласних виховних заходах.

«Тематика  таких зустрічей доволі розширена. Маємо на меті роз’яснити школярам загальноосвітніх навчальних закладів, гімназій,  ліцеїв, студентам професійно-технічних училищ, коледжів регіону усю важливість та необхідність дотримання законодавства про охорону та гігієну праці.  Адже вони –  майбутнє покоління працівників, – підкреслює начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак. – До того ж на наших презентаціях  присутні чимало старшокласників. Багато хто з них готується у найближчий рік здобувати професійну освіту, хтось вже працював у період канікул, чи має намір це зробити незабаром. Тому молоді необхідно розповідати про їхні трудові права та обов’язки,  про законодавчі норми, що гарантують безпеку та охорону здоров’я молодих  працівників».

Так, днями пересувну експозицію кращих творчих робіт  регіональних турів Всеукраїнського конкурсу було виставлено на огляд у Чернівецькій гімназії №7.

Власне, відкриття експозиції розпочалося з приємної місії – вручення символічних грамот за кращі малюнки  двом ученицям загальноосвітнього навчального закладу, котрі увійшли  до списку авторів  топ -50 найкращих творчих робіт 2018 року.

Від імені організаторів символічні відзнаки вручено ученицям Катерині Воропаєвій та Софії Колодяжній.

Наразі відкриття пересувної експозиції та просвітницькі заходи, зорганізовані Управлінням Держпраці у Чернівецькій області,  вже відбулися у  Чернівецькому ліцеї сфери послуг,  Чернівецькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат  №2,  Чернівецькій гімназії №5.

Днями пересувну експозицію кращих творчих робіт буде виставлено у Чернівецькій ЗОШ №4.