gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: за позовом Держпраці товариству зупинено проведення газонебезпечних робіт та експлуатацію паливо-роздавальної колонки

17 січня 2019

Черкаський окружний адміністративний суд виніс постанову, якою повністю задовольнив адміністративний позов Управління Держпраці у Черкаській області до приватного акціонерного товариства «Велика Бурімка» про застосування до підприємства заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) а саме: зобов’язав зупинити до усунення порушень, які створюють загрозу життю працюючих:

– проведення газонебезпечних робіт, пов’язаних з експлуатацією складу паливо-мастильних матеріалів АЗС в с. Велика Бурімка Чорнобаївського району Черкаської області;

– експлуатацію паливо-роздавальної колонки в кількості 2 одиниці в складі АЗС (склад паливо-мастильних матеріалів) в с. Велика Бурімка.

Під час позапланової перевірки товариства фахівці Управління зафіксували порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці, що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників.

Зокрема, товариство не отримало відповідні дозволи на:

– виконання робіт підвищеної небезпеки, на підставі якого здійснюється виконання газонебезпечних робіт

– експлуатацію обладнання та захисних систем, призначених для експлуатації (застосування) в потенційно вибухонебезпечному середовищі (машини, апаратура, стаціонарні або пересувні пристрої, компоненти та прилади управління, відповідно до ст. 21 Закону України «Про охорону праці» та Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107.

Заборона діятиме до усунення порушень вимог законодавства України у сфері охорони праці і промислової безпеки та скасування в судовому порядку застосованих до товариства заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

З текстом судового рішення можливо ознайомитись за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/78761078