gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганська область: за участю посадовця ГУ Держпраці відбулось засіданні комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат

17 січня 2019

За участю посадової особи Управління з питань праці Головного управління Держпраці у Луганській області в Лисичанській міській раді пройшло засідання комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також з питань реалізації заходів, які сприяють легалізації найманої праці.

На порядку денному стояли питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємствах, а також легалізація зайнятості та заробітної плати, дотримання норм законодавства в частині мінімальної зарплати, підвищення рівня оплати праці.

Запрошений на засідання комісії директор Лисичанського КАТП 032806 доповів про ситуацію на підприємстві. Він зазначив, що основною причиною заборгованості із виплати заробітної плати є скрутне фінансове становище підприємства, адже основним джерелом доходів КАТП 032806 є оплата населення за надані послуги, яка складає, за даними аналізу, менше 50% від нарахувань. При цьому на підприємстві розроблено план виходу з існуючої кризи на 2019 рік і ведеться жорсткий контроль за витратами господарської діяльності.

В.о. головного інженера КП ЛМР «Електроавтотранс» звітував перед комісією щодо ситуації, внаслідок якої працівники підприємства не отримують заробітну плату, а підприємство не робить відповідні відрахування. Відповідне складне становище пов’язане з недофінансуванням підприємства з міського бюджету, тому що коштів від продажу квитків не вистачає для фонду заробітної плати. Члени комісії надали пропозиції щодо складання чіткого плану виходу з кризового становища.