gov.ua Державні сайти України
Пошук

Професійність провідника лікарняного ліфту – запорука безпечної експлуатації

15 січня 2019

Фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області провели інструкторсько-методичне заняття з ліфтерами КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня».

У теоретичній частині з учасникам було обговорено порядок дій ліфтера під час проведення огляду лікарняного ліфту перед початком експлуатації після прийняття зміни. У ході спілкування посадові особи Управління поставили ліфтерам лікувального закладу низку контрольних запитань стосовно їх службових обов’язків та опрацювали дії ліфтера під час виникнення позаштатних ситуацій.

Під час практичної частини заняття особливу увагу учасників було привернуто на перевірку працездатності приладів безпеки, пультів наказів, освітлення та двостороннього зв’язку з диспетчерським пультом.

Упродовж заняття працівники закладу ставили державним інспекторам актуальні для себе питання, отримували вичерпні кваліфіковані роз’яснення та практичні поради.

У підсумку заняття посадовці вкотре наголосили на неухильному дотриманні вимог безпеки під час експлуатації ліфтів, підкреслюючи підвищений рівень відповідальності ліфтера. Присутні подякували державним інспекторам і висловили побажання, щоб такі зустрічі проводилися якомога частіше.