gov.ua Державні сайти України
Пошук

Роботодавців Заводського району міста Миколаєва ознайомлено з «новинками» законодавства про працю та зайнятість населення

14 січня 2019

10 січня 2019 року в стінах Миколаївського міського центру зайнятості відбулась зустріч інспектора праці управління Держпраці у Миколаївській області Олени Пшеничної з роботодавцями Заводського району міста Миколаєва.

Захід надав старт у 2019 році просвітницькій діяльності соціальних партнерів, зокрема управління Держпраці у Миколаївській області та Миколаївського обласного центру зайнятості, щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства про працю, державної підтримки підприємців у разі створення нових робочих місць, розв’язання питань  щодо застосування вимог чинних нормативно-правових актів.

Інспектор праці  нагадала присутнім про порядок здійснення держаного контролю за додержанням законодавства про працю, акцентувавши увагу на підставах проведення інспекційних відвідувань та повноваженнях інспекторів праці.

Під час проведення заходу було висвітлено вимоги щодо дотримання  мінімальних державних гарантій в оплаті праці. При цьому, повідомлено, що у 2019 році вчергове відбулось підвищення рівня мінімальної заробітної плати. Так, з 01 січня 2019 року роботодавцем заробітна плата не може нараховуватися найманим працівникам у розмірі менше як 4173 гривень за відпрацьований повний місяць, а у разі погодинного розрахунку –  у розмірі менше як 25,13 гривні за одну годину праці.

Серед іншого роботодавцям повідомили, що штрафні санкції за порушення вимог законодавства про працю знаходяться у тісному зв’язку з розміром мінімальної заробітної плати. Так, підвищення розміру мінімальної заробітної плати викликало відповідне зростання й розміру фінансових санкцій.