gov.ua Державні сайти України
Пошук

Координація роботи у напрямку покращення державного ринкового нагляду

11 січня 2019

У минулому році управління Держпраці у Миколаївській області стало ще на крок ближче до ефективної організації державного ринкового нагляду за нехарчовою продукцією,  що відносяться до відповідальності Держпраці.

 Так, у 2018 році дві посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області, в межах своєї компетенції, отримали право доступу до інформаційно-телекомунікаційної системи «Національна інформаційна система ринкового нагляду та системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик».

Зазначена вище система формується з повідомлень, що подаються органами державного ринкового нагляду в разі виявлення ними продукції, що становить серйозний ризик, та може містити відомості про зазначену продукцію, отримані з міжнародних, регіональних та іноземних систем повідомлення або в інший спосіб від уповноважених органів іноземних держав.

Наразі система працює у тестовій версії. Доступ громадськості до інформації, що містяться у системі сповіщення, на даному етапі відсутній.

Нагадаємо, законодавство України про ринковий нагляд має за основу змінити систему державного нагляду та контролю за нехарчовою продукцією шляхом зближення її з існуючою системою в країнах Євросоюзу, що відкриває вільний доступ  продукції вітчизняних виробників на світовий ринок.