gov.ua Державні сайти України
Пошук

Житомирщина: Підприємців ТРЦ «Глобал UA» поінформували про посилення контролю за легалізацією трудових відносин

21 грудня 2018

З метою подолання незадекларованої праці, захисту трудових прав працівників та покращення поінформованості роботодавців міста Житомира щодо вимог трудового законодавства, 21 грудня 2018 року у сесійній залі Житомирської міської ради відбувся черговий роз’яснювальний семінар на тему «Нелегальна праця та легалізація трудових відносин» за участі начальника Управління Держпраці у Житомирській області Сергія Сечіна, фахівців міської ради та обласного управління ДФС.

До участі у заході запросили власників та працівників торгових точок ТРЦ «Глобал UA».

У своїй доповіді Сергій Сечін звернув увагу підприємців на посилення проведення комплексних заходів державного контролю, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення.

Учасники семінару ознайомились з порядком проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань, повноваженнями інспекторів праці Держпраці та органів місцевого самоврядування, найпоширенішими порушеннями трудового законодавства та наслідками, до яких призводить нехтування законами.

Сергій Сечін вкотре наголосив, що заходи адміністративного та фінансового впливу до роботодавців застосовуються як крайня міра, адже Держпраці, насамперед, сервісна служба.

У підсумку, учасники семінару отримали змогу поставити запитання начальнику Управління Держпраці та представникам міської ради, обмінятись своїми думками та зауваженнями. Зокрема, підприємців цікавила процедура оформлення трудових відносин з найманими працівниками, питання відмінності цивільно-правових договорів від трудових, чи можливо проводити стажування на робочому місці, чим відрізняється інспекційне відвідування від рейдів, які здійснюють фахівці міської ради тощо.