gov.ua Державні сайти України
Пошук

Управління Держпраці у Черкаській області та соціальні партнери закликали представників суб’єктів господарювання дотримуватися вимог з охорони праці

18 грудня 2018

У м. Черкаси проведено розширений семінар-нараду «Дотримання вимог з охорони праці під час проведення робіт з будівництва, ремонту та утримання автошляхів, та під час організації і виконання робіт на висоті» за участі представників Черкаської районної державної адміністрації, Управління Держпраці у Черкаській області, Фонду соціального страхування України у Черкаській області, Федерації профспілок Черкаської області, суб’єктів господарювання.

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Ірина Щербата зазначила, що семінар-нараду організовано з метою профілактики виробничого травматизму під час проведення робіт з будівництва, ремонту та отримання автошляхів, доріг і вулиць в умовах погіршення погодних умов в осінньо-зимовий період та профілактики виробничого травматизму під час виконання робіт на висоті. Фахівець Управління довела до присутніх інформацію про стан виробничого травматизму в області та в Україні.

Страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Анатолій Тимошенко поінформував присутніх про основні соціальні гарантії громадянам України при тимчасовій втраті працездатності.

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області акцентували увагу на основних вимогах з охорони праці під час проведення робіт з будівництва, ремонту та утримання автошляхів та заходи, направлені на профілактику виробничого травматизму під час виконання робіт на висоті.

Докладні роз’яснення щодо нових вимог по наданню пільг та компенсацій за роботу в шкідливих та небезпечних умовах праці надала завідувач сектору з питань експертизи умов праці Управління Лідія Комар. Фахівець Управління наголосила на важливості проведення атестації робочих місць за умовами праці в питанні збереження працездатності працюючих та попередження розвитку професійних захворювань.

Завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Черкаській області Василь Юрченко поінформував учасників семінару-наради про зміни в декларуванні робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин і механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Журналіст журналу «Охорона праці» Сергій Колесник запросив присутніх до співпраці.

Сергій Калюжний, технічний інспектор праці Федерації профспілок Черкаської області, наголосив, що питаннями охорони праці повинні опікуватися не лише служба охорони праці, виконання завдань якої покладається на інженера з охорони праці, а й керівники відділів кадрів, головні бухгалтери та інші спеціалісти.