gov.ua Державні сайти України
Пошук

Зустріч фахівців Головного управління з учнями одеських шкіл в рамках Всеукраїнського тижня права

13 грудня 2018

В рамках Всеукраїнського тижня права фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області зустрілися з учнями одеських шкіл.

Начальник Головного управління Микола Калайда розповів школярам про те, що Держпраці захищає права працівників. Він підкреслив, що кожна людина має право на працю, на вільний вибір роботи, сприятливі умови праці. І про все це піклуються фахівці охорони праці.

Зокрема, охорона праці турбується про організацію безпечних умов праці для їхніх батьків, збереження їх життя і здоров’я. Начальник Головного управління розповів про необхідність дотримання трудових прав батьків і матерів — про це теж турбується охорона праці.

Одеські школярі дізналися також про основні напрямки роботи  Головного управління, про те, що діяльність  Держпраці керується законодавством, зокрема, законом України «Про охорону праці». І вимог Закону необхідно дотримуватись, щоб не виникло аварій та нещасних випадків на виробництві, і їх батьки повернулися додому живі й здорові.

Для школярів було проведено екскурсію по Головному управлінню.

Звернувши увагу школярів на малюнки дітей — учасників Всеукраїнського конкурсу «Охорона праці — очима дітей», які прикрашають кабінети Головного управління, М. О. Калайда запросив їх до участі в конкурсі.