gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині тривають семінари в рамках Всеукраїнського тижня права

12 грудня 2018

Сьогодні, 12 грудня, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права проведено спільний семінар Головного управління Держпраці у Харківській області, Харківської обласної профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, об’єднання підприємців «Торгова єдність» на тему «Практичні аспекти проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

В заході взяли участь Юлія Гончарова – начальник управління з питань праці та Юлія Нікішина – головний спеціаліст-юрисконсульт сектору юридичного забезпечення ГУ Держпраці, а також представники профспілки, ГУ ДФС, керівники служб підприємств та учбових закладів, підприємці.

Під час заходу були розглянуті питання до  Розпорядження Кабінету Міністрів України № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» від 05.09.2018р.

Юлія Гончарова повідомила присутнім про переваги офіційного працевлаштування та зауважила, що лише при належному ставленні до своїх прав усі майбутні працівники будуть забезпечені державними гарантіями, такими як: своєчасно виплачена заробітна плата не нижче гарантованого мінімального розміру, захист від незаконного звільнення, гарантоване право на відпочинок, безпечні умови праці, оплата тимчасової непрацездатності, страхові виплати при нещасному випадку на виробництві або професійному захворюванні тощо.

Юлія Нікішина звернула увагу на дотримання Кодексу закону про працю України під час здійснення господарської діяльності, на нюанси початку та закінчення трудових відносин, про договори цивільно-правового характеру. Крім того, було роз’яснено відмінності таких понять, як «стажування» та прийняття на роботу особи з випробувальним терміном, або за строковим трудовим договором.

Наприкінці зустрічі представники ГУ Держпраці у Харківській області дали відповіли на всі запитання присутніх.