gov.ua Державні сайти України
Пошук

На розширеній семінар-нараді в ГУ Держпраці розглянуто важливі питання з охорони та безпеки праці

12 грудня 2018

У Головному управлінні Держпраці у Запорізькій області 11.12.2018, в рамках Всеукраїнського тижня права, відбулась розширена семінар-нарада для керівників і посадових осіб підприємств, установ та організацій області.

У семінар-нараді взяли участь представники більш, ніж тридцяти підприємств Запорізької області. Від Запорізької обласної ради профспілок участь у заході взяв головний технічний інспектор Микола Чос.

З привітальним словом до присутніх звернувся начальник управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Андрій Адамчук.

Зі статистикою професійних захворювань на підприємствах Запорізької області учасників заходу ознайомила начальник відділу  з профілактики страхових випадків  – головний страховий експерт з охорони праці Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області Надія Сауляк.

Про питання профілактики професійних захворювань та організації медичних оглядів працівників присутнім розповіла начальник відділу з питань гігієни праці Світлана Марковська, яка наголосила на необхідності підвищення якості медичних оглядів працівників певних категорій з метою попередження професійних захворювань або їх виявлення на ранньому етапі.

На підприємствах Запорізької області протягом 11 місяців 2018 року сталося 268 нещасних випадків на виробництві, у тому числі 12 – зі смертельним наслідком. 35 % нещасних випадків (94) сталося в наслідок падіння потерпілого. Три працівника травмовано смертельно. В наслідок падіння з висоти, в ємність, яму, канаву тощо сталося 13 нещасних випадків, у тому числі 2 – із смертельним наслідком.

Про організацію та безпечне виконання робіт на висоті присутнім розповів головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, енергетиці, за об’єктами котлонагляду та підйомними спорудами Едуард Кайнов.

В наслідок дії предметів і деталей, які рухаються, розлітаються та обертаються, травмовано 52 працівники (19,4 % від загальної кількості нещасних випадків), у тому числі 1 працівник загинув.

З мінімальними вимогами до спеціального одягу, спеціального взуття та засобів індивідуального захисту; знаків безпеки і захисту здоров’я працівників присутніх ознайомила головний державний інспектор

відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Тетяна Москальова.

Зразки сучасних засобів індивідуального захисту присутнім продемонстрували представники ТОВ «Арміс Груп».

У семінар-нараді також прийняв участь власний кореспондент науково-виробничого журналу «Охорона праці» Сергій Колесник.