gov.ua Державні сайти України
Пошук

Управлінням Держпраці акцентовано увагу на профілактику травматизму під час будівництва, ремонту та утримання автошляхів

12 грудня 2018

На виконання окремого доручення голови Держпраці, перший заступник начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Віталій Заніздра та фахівці Управління провели нараду з колективом ДП “Кіровоградський облавтодор” ВАТ “ДАК “Автомобільні дороги України” стосовно дотримання вимог з охорони праці під час проведення робіт з будівництва, ремонту та утримання автошляхів в умовах погіршення погодних умов в осінньо-зимовий період.

Віталій Заніздра провів аналіз причин настання нещасних випадків, які сталися на підприємствах, що експлуатують автомобільний транспорт та технологічні транспортні засоби. Посадовець привів приклади смертельних нещасних випадків, які мали місце під час проведення дорожних робіт у Харківській, Закарпатській , Дніпропетровській та інших областях, а також наголосив на вжитті всіх необхідних заходів з метою недопущення випадків травмування на Кіровоградщині.

Про порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки доповіла начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Лариса Салтан. Головний державний інспектор зазначеного відділу Максим Кирилюк детально висвітлив питання про особливості експлуатації технологічних транспортних засобів та безпечну організацію робіт з будівництва, експлуатації та ремонту автомобільних шляхів.

Заступник начальника відділу організації державного  та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Станіслав Сітнік зупинився на дещо новій, але актуальній на сьогодні темі дотримання технічних регламентів Управління Держпраці у Кіровоградській області. Фахівець навів приклади нещасних випадків, що сталися на виробництві у зв’язку із використанням неякісної нехарчової продукції – вогнегасників, спецодягу, техніки тощо і застеріг присутніх від використання подібної продукції.

Станіслав Сітнік презентував присутнім єдиний бренд «UkraineNow»  (“Україна зараз”), який використовують для покращення іміджу у світовій спільноті, а також проінформував про проведення в області тижня права та конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», в організації яких задіяні посадові особи Управління.

Представник підприємства, начальник служби охорони праці ДП “Кіровоградський облавтодор” ВАТ “ДАК “Автомобільні дороги України” Ірина Білко озвучила труднощі, які виникають під час виконання робіт з будівництва, експлуатації та ремонту автомобільних шляхів. Це і застаріла техніка, складність отримання висновку експертизи щодо відповідності нормативно – правовим актам з охорони праці техніки, яка виготовлена за кордоном тощо.