gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тиждень права в установах Держпраці Криворіжжя – розпочато

12 грудня 2018

Тиждень права в установах Держпраці Криворіжжя стартував з Дня відкритих дверей для учнів однієї із загальноосвітньої школи Кривого Рогу.

Дев’ятикласників зустрічали фахівці Криворізького гірничопромислового управління ГУ Держпраці у Дніпропетровській області, відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Криворізькому регіоні та Криворізького експертно-технічного центру.

Для гостей була організована екскурсія по структурним підрозділам установ Держпраці в ході якої фахівці надавали школярам роз’яснення практичних застосувань законів про працю, про охорону праці та гігієну праці. Зосередили увагу на особливостях гірничопромислового управління та  ролі інспектора у виробничому процесі підприємств.

Познайомились з призначенням експертно-технічного центру, як структурної одиниці Держпраці, зупинились на особливостях роботи Криворізького ЕТЦ. Для учнів були презентовані навчальні відеофільмами та продемонстровано роботу обладнання з яким працюють експерти.

Резюмував проведений захід начальник Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Владислав Снісар, який під час зустрічі з дітьми наголосив: «Кожен, без винятку, має право на гідні та безпечні умови праці. І кожен працюючий обов’язково має повертатися додому живим, здоровим, а на нього чекатимуть близькі і найрідніші люди».

Всі бажаючі мали можливість отримати вичерпні відповіді на питання, які виникали в ході екскурсії та поспілкуватися із зацікавившими спеціалістами.

Екскурсія проходила в рамках Всеукраїнського тижня права, що триватиме в установах Держпраці Криворіжжя з 10 до 14 грудня 2018 року включно.