gov.ua Державні сайти України
Пошук

Фахівці Головного управління Держпраці у Херсонській області взяли участь у тренінгу в рамках проекту ЄС-МОП

10 грудня 2018

Задля поліпшення умов праці в Україні та подолання нелегальної зайнятості, цього тижня, у місті Дніпро відбувся триденний тренінг в рамках проекту ЄС-МОП.

У заході взяли участь інспектори з охорони праці та гігієни праці апарату Держпраці десяти областей – Херсонської, Запорізької, Сумської, Харківської, Полтавської, Київської, Львівської, Черкаської, Донецької та Дніпропетровської, а також окремих територіальних управлінь, технічних експертів галузевих профспілок.

Зокрема, представниками Головного управління Держпраці у Херсонській області були начальник відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки Валентин Ігнатчик та головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Іван Єременко.

Темою заходу стала: «Безпека та гігієна праці – методи управління ризиками (оцінка і контроль) та специфіка їх застосування інспекторами праці у будівництві».

Метою проекту стало посилення спроможності працівників Державної служби України з питань праці (Держпраці), особливо інспекторів праці, а також технічних експертів галузевих профспілок, у сфері управління професійними ризиками, сприяти підвищенню ефективності дій та заходів інспекторів під час інспекційних відвідувань.

Досвідом з присутніми ділились іноземні фахівці Карел Ван Дамм, Генеральний радник Федеральної служби зайнятості, праці та соціального діалогу з питань державної служби, інспекційної служби з питань добробуту та охорони здоров’я на робочому місці, Бельгія, та Антоніу Сантуш менеджер проекту ЄС-МОП, Португалія.

Учасники тренінгу ознайомилися із рекомендацією МОП щодо тривалості робочого часу та періодів відпочинку на дорожньому транспорті, обговорили найбільш серйозні та найбільш поширені професійні ризики, відповідні превентивні і захисні заходи.

Разом з тим, учасники тренінгу отримали знання про управління ризиками та їх оцінки, щоб краще інформувати, надавати технічні поради та контролювати роботодавців.

По закінченню тренінгу кожен учасник отримав Сертифікат.

Тренери переконані, що отримані знання стануть гарним надбанням у повсякденній роботі інспекторів, а головне, кожен з них відтепер зможе самостійно навчати своїх колег.