gov.ua Державні сайти України
Пошук

Продовжується інформаційна кампанія для робітників і роботодавців Чернігівщини

10 грудня 2018

У рамках проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права на Чернігівщині проводиться інформаційно-роз’яснювальна кампанія для суб’єктів господарювання і робітників підприємств, установ і організацій з метою привернення уваги суспільства до питання детінізації трудових відносин.

Цього разу інспектори праці Управління відвідали кілька торгових центрів міста Чернігова, де спілкувалися з працівниками торгових модулів, доводили їм переваги офіційного оформлення трудових відносин для працюючої людини, роз’яснювали негативні наслідки незадекларованої праці як для працівників, так і для роботодавців, розповідали громадянам про відповідні соціальні гарантії належно оформленого працівника, про визначену законодавством відповідальність роботодавців та розміри штрафних санкцій за використання незадекларованої праці, роз’яснювали новації у здійсненні інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання тощо.

У разі виникнення у громадян певних запитань, пов’язаних з особистими ситуаціями щодо соціальних гарантій і трудових відносин, посадовці надавали кваліфіковані роз’яснення і практичні поради. Крім того, кожен охочий отримував інформаційно-методичні матеріали – брошури, буклети й пам’ятки, розроблені інспекторами Управління.

Подібні інформаційно-роз’яснювальні заходи, зустрічі з колективами підприємств, установ і організацій усіх форм власності триватимуть упродовж грудня.