gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині проводиться цикл семінарів-практикумів щодо безпеки виконання дорожніх робіт в умовах погіршення погодних умов

03 грудня 2018

На базі філії «Кам’янець-Подільський райавтодор» дочірнього підприємства «Хмельницький облавтодор» відбувся практичний семінар з профілактики виробничого травматизму під час проведення робіт з будівництва, ремонту та утримання автошляхів в умовах погіршення погодних умов в зимовий період.

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Хмельницькій області Сергій Герук зазначив: «З метою профілактики виробничого травматизму під час проведення робіт з будівництва, ремонту та утримання автошляхів в умовах погіршення погодних умов необхідно неухильно дотримуватись вимог з охорони праці. Під час проведення робіт використовувати засоби індивідуального захисту, попереджувальні знаки та огорожі, відповідне освітлення в темний час доби».

Учасникам семінару доведено основні вимоги Правил охорони праці під час технічного обслуговування та ремонту дорожньої техніки та Правил охорони праці під час будівництва , ремонту та утримання автомобільних доріг. Докладно розглянуто вимоги до майданчиків, обладнаних на відкритому повітрі, які призначені для обслуговування та ремонту машин. Звернуто увагу присутніх на ризиках виникнення нещасних випадків та заходах з попередження виробничого травматизму на автотранспортних підприємствах регіону. Порушено питання щодо дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових документів з питань охорони праці, не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають відповідних посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Інспектор сектору реагування патрульної поліції Кам’янець-Подільського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області Андрій Лиськов зазначив, що використання попереджувальних знаків під час проведення ремонтних та будівельних робіт автошляхів є обов’язковим. Представник поліції наголосив на ефективних заходах щодо розв’язання проблем, які виникають під час несприятливих погодних умов. Порушив питання щодо протидії «злодіям», які розкрадають попереджувальні знаки, кришки дорожніх люків та чавунні зливові решітки. Адже дії таких осіб призводять до аварій, травматизму людей, а інколи навіть і до летальних випадків.

Начальник філії «Кам’янець-Подільський райавтодор» Василь Чорний запевнив усіх присутніх на веденні відповідальними особами підприємства постійного контролю за забезпеченням вимог безпеки, зазначених у нормативно-правових актах з охорони та гігієни праці та в експлуатаційних документах. Зауважив, що на підприємстві організований кваліфікований нагляд за виконанням робіт та експлуатацією об’єктів тощо.