gov.ua Державні сайти України
Пошук

Роботодавцям Рівного роз’яснили особливості праці людей з інвалідністю

30 листопада 2018

Семінар для роботодавців «Людям з інвалідністю – особлива турбота. Забезпечення_інклюзії та рівності в суспільстві» відбувся у Рівненському міському_центрі_зайнятості за участю фахівців Управління_Держпраці у Рівненській_області.
Захід відбувся у рамках Тижня «Служба зайнятості – для людей з інвалідністю». У його роботі взяли участь – головний державний інспектор управління Держпраці у Рівненській області Алла Аврамчук, юрист Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ярослав Єлагін, фахівці міського центру зайнятості. На семінар були запрошені роботодавці, які не виконали норматив – квоту з працевлаштування людей з інвалідністю.
За інформацією Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, за підсумками минулого року, понад 60 роботодавців не виконали квоту працевлаштування людей з інвалідністю.
Представник Управління Держпраці Алла Аврамчук надала роботодавцям інформацію про особливості працевлаштування людей з інвалідністю, відповідно до вимог законодавства. Підприємства, які використовують працю інвалідів, зобов’язані створювати для них умови праці з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальних програм реабілітації, вживати додаткових заходів безпеки праці, які відповідають особливостям цієї категорії працівників. Було наголошено, що у випадках, передбачених законодавством, роботодавці зобов’язані організувати навчання, перекваліфікацію та працевлаштування осіб з інвалідністю, відповідно до медичних рекомендацій МСЕК, а у разі зміни таких рекомендацій, вносити відповідні корегування в умови та режим праці.
Для більш ефективного вирішення питання працевлаштування інвалідів, роботодавцям та причетним до питань праці службам  необхідно ще більш тісно співпрацювати в частині розширення банку даних про вільні робочі місця, покращення якості вакансій для осіб з інвалідністю, сприяти формуванню позитивної громадської думки щодо зайнятості людей з інвалідністю.