gov.ua Державні сайти України
Пошук

Проведено семінар для роботодавців Холодногірського району Харківської міської ради

30 листопада 2018

В рамках соціального партнерства, Головним управлінням Держпраці у Харківській області спільно з Управлінням праці та соціального захисту населення адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради проведено семінар для роботодавців за темою: «Основні аспекти врегулювання питань соціально-трудових відносин та охорони праці на підприємстві. Проведення атестації робочих місць».

Фахівцями відділу з питань гігієни праці ГУ Держпраці у Харківській області роботодавцям Холодногірського району м. Харкова роз’яснено вимоги «Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці», затвердженого постановою КМУ від 1 серпня 1992 р. за №442 «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці».

У ході семінару зазначено, що атестація лабораторій на право проведення гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу проводиться відповідно до «Порядку атестації лабораторій на проведення гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу», затвердженого спільним наказом Міністерства соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 29 травня 2018 року №784/1012, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 03 серпня 2018 року за № 905/32357.           Порядком передбачено розміщення інформації про атестовані лабораторії на офіційному веб-сайті Держпраці з коригуванням у разі порушень лабораторіями вимог Порядку.

Звернуто увагу, що при організації проведення атестації робочих місць за умовами праці необхідно враховувати наявність атестації лабораторії у інформаційному переліку.